Дітям – про права людини, права дитини

11 Гру by kidrights

Дітям – про права людини, права дитини

До міжнародного Дня прав людини Херсонська обласна бібліотека для дітей імені Дніпрової Чайки за традицією організувала тиждень правових знань, за програмою якого третьокласники Херсонської ЗОШ І-ІІІ ст. №44 знайомились із Конвенцією ООН про права дитини, складаючи “правові пазли”.

Діти середнього шкільного віку – учні кількох херсонських шкіл – більш грунтовно розглянули основні групи прав неповнолітньої людини, взявши участь в уроці-тренінгу “Права дитини – права людини”:

  • право на життя та ім’я, яке набуває особливого значення в умовах війни та викрадення українських дітей агресором на тимчасово окупованих територіях нашої держави;
  • право на освіту,
  • право на якісне харчування і медичну допомогу,
  • право на дозвілля, гру і відпочинок,
  • право на зібрання за групами інтересів,
  • право на приватне життя і недоторканість особистого майна,
  • право на розвиток талантів тощо.

Завершився тренінг вікториною “Мої права – моя фортеця”, яка допомогла учасникам реалізувати своє право на гру і закріпити отримані знання.

Дев’ятикласники Херсонської гімназії №1 взяли участь у правовому турнірі «Час Феміди», а учні Херсонської школи № 50 ім. Романа Набєгова – у правознавчій грі «Конституція – оберіг державності». Головний бібліотекар читальної зали, ведуча заходу, запропонувала юним херсонцям добірку правознавчої, історично-довідкової літератури, яка допоможе більше дізнатися про Конституцію України, її історію та основні положення.

А для вихованців 3-ХТ кл. Херсонського Таврійського ліцею Херсонська обласна бібліотека для дітей ім. Дніпрової Чайки провела юридичну годину, на якій присутні збирали «правову валізку», котра обов’язково знадобиться для подорожі життям.