На захисті авторського права

24 Гру by kidrights

На захисті авторського права

Щороку у грудні проводяться масові заходи із правового виховання. Для молодших школярів та учнів середньої ланки актуальні знання про права дітей, тоді як для старшокласники зацікавлені у поглибленні знань у різних правових аспектах.

Цьогоріч протягом тижня на базі відділу обслуговування учнів 5-9 класів Херсонської обласної бібліотеки для дітей відбулися дві онлайн-зустрічі зі школярами із закладів загальної середньої освіти № 30 і № 50 Херсонської міської ради з використанням застосунку Zoom.

Бібліотечний захід онлайн, присвячений дотриманню авторського права

Тема заходів – «На захисті авторського права», а форма – юридична академія супергероїв. На початку учасники конференцій знайомилися із “кураторами” «Академії»: Людиною-Копірайтом та його помічницею ТоМою.

Спершу підлітки пройшли експрес-навчання: довідалися про поняття «автор», «суміжні права», «майнові і немайнові права», «патент», «надбання людства», про Закон України «Про авторське право і суміжні права». Далі на старшокласників чекали випробування, під час яких вони допомагали авторам відстояти власні права.

Завершилися зустрічі побажанням молодим людям вільно творити, стати відомими авторами і вміло захищати власні авторські права та дбати про те, щоб своїми діями не порушувати прав митців і винахідників.