Бібліотека на Дитячих точках “Спільно”

15 Вер by kidrights

Бібліотека на Дитячих точках “Спільно”

Із початком нового навчального року співпраця Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки з Дитячими точками “Спільно” ЮНІСЕФ Херсон не завершилась, навпаки – розширилась географія цієї співпраці, більш розмаїтими стали програми, які наші бібліотекарі пропонують херсонській дітворі.

Наприклад, 10 вересня у Точці “Спільно” на Карбишева Наталія Крижановська, завідувачка відділу обслуговування дошкільників та учнів 1-4 класів провела заняття за абеткою безпеки. Всі разом пограли у ситуації на тему “Якщо вдома ти один!” За допомогою маленького імпровізованого лялькового театру присутні більш дорослі діти пояснювали малечі – чому не можна відчиняти дверей незнайомим людям та чи можна відчиняти двері, якщо за ними стоїть людина в поліцейській формі? А ще говорили про безліч побутових приладів, які спрощують домашню роботу, але, водночас, потребують дотримання певних правил під час користування та нагадали, в які служби порятунку потрібно звертатися при пожежі, при порушені закону чи правопорядку, при поганому самопочутті.

А 14 вересня Ірина Ковач, завідувачка Медіа-центру бібліотеки, запросила маленьких відвідувачів Дитячої точки “Спільно” на Ушакова взяти участь у “Літературних перегонах з улюбленими героями казок”. Книжки-іграшки із фондів бібліотеки допомогли малятам виконати всі ігрові завдання.