Підсумки VІ обласного конкурсу “Правові орієнтири”

19 Лис by kidrights

Підсумки VІ обласного конкурсу “Правові орієнтири”

Завдання правопросвітницького обласного конкурсу «Правові орієнтири» – активізувати правову просвіту та правове виховання дітей і підлітків, сприяти вихованню у них поваги до закону і права, до норм та правил співжиття людей у суспільстві, відповідальності за свої вчинки, формування розуміння важливості розбудови правової держави, правового суспільства.

Організаторами VI конкурсу “Правові орієнтири” виступили Департамент реалізації гуманітарної політики Херсонської обласної державної адміністрації, управління освіти та науки Херсонської обласної державної адміністрації, служба у справах дітей Херсонської обласної державної адміністрації і Херсонська обласна бібліотека для дітей імені Дніпрової Чайки.

У 2020-2021 рр. конкурс проведено на Херсонщині вже вшосте, і цього разу – у непростих умовах карантинних обмежень, що, звичайно, позначилось як на масштабності проведених учасниками заходів, так і, власне, на охопленні цільової аудиторії учасників: вчителів, вихователів, бібліотечних та соціальних працівників, спеціалістів у галузі права та захисту правопорядку, які за своїми професійними обов’язками організовують правову просвіту та виховання дітей або залучаються до неї.

Учасниками конкурсу були розроблені та реалізовані креативні авторські заходи, акції, програми, мультимедійні проекти правової тематики. Сформоване організаторами конкурсу обласне журі оцінило представлені на фахове змагання заходи, проведені учасниками для дітей різних вікових груп, та визначили кращі з них за визначеними у Положенні про проведення конкурсу критеріями.

А урочисте нагородження переможців – у онлайновому форматі – відбулось 19 листопада: напередодні Всесвітнього дня дитини і Дня Гідності та Свободи, разом з відзначенням переможців обласного туру щорічного інтелектуального турніру “Ігри патріотів Херсонщини”.

Переможцями VI обласного конкурсу “Правові орієнтири” стали:
Гран-прі – соціальний проєкт «Школа безпечної поведінки», який реалізували Стрельчук Світлана Іванівна та Сошнікова Софія Сергіївна, Каховський НВК «Гімназія – спеціалізована школа І ступеня з поглибленим вивченням іноземних мов»;
І місце – правовий мультлекторій «Великі права маленької людини», Сошнікова Софія Сергіївна і Стрельчук Світлана Іванівна, Каховський НВК «Гімназія – спеціалізована школа І ступеня з поглибленим вивченням іноземних мов»;
ІІ місце – інтерактивна гра «Про право цікаво», Миронченко Галина Миколаївна, бібліотека-філія № 5 для дітей Херсонської ЦБС;
ІІІ місце – інформаційно-правова акція «”Ні” кіднепінгу», Колесник Світлана Олександрівна, заступник директора по роботі з дітьми КЗ «Білозерська бібліотека ім. П. Григоренка» Білозерської селищної ради (Білозерська бібліотека для дітей ім. В. Стуса).