“Херсонщина заради дітей”

29 Чер by kidrights

“Херсонщина заради дітей”

24 червня 2020 року відбулося засідання координаційної ради у справах дітей Херсонської обласної державної адміністрації. Рада розглянула низку питань щодо захисту прав дітей в області, зокрема про соціальний захист дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування, які є внутрішньо переміщеними особами, про стан реалізації Регіонального плану трансформації та реформування закладів інституційного догляду, про взаємодію центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, служби у справах дітей про стан впровадження системи патронату над дитиною, забезпечення навчання кандидатів для створення сімей патронатних вихователів.
Координаційна рада у справах дітей розглянула також проєкт обласної комплексної програми забезпечення прав дітей «Херсонщина заради дітей» до 2025 року.

Херсонська обласна бібліотека для дітей імені Дніпрової Чайки долучилась до обговорення проєкту і запропонувала доповнення до переліку заходів, спрямованих на підвищення правової культури дітей, розвитку їх мистецьких та спортивних здібностей.

P.S.

Рішенням XXXVII сесії Херсонської обласної ради VII скликання №1807 обласну комплексну програму забезпечення прав дітей «Херсонщина заради дітей» до 2025 року затверджено.